Tandartstarieven en de tandartsverzekering – Tandarts L.J. Wichard – Hoogvliet

Tandartstarieven en de tandartsverzekering

Is een verzekering voor de tandarts noodzakelijk?
Veel mensen vragen zich af of ze hun gebit aanvullend moeten verzekeren. Met een gezond gebit heeft u wellicht geen tandartsverzekering nodig en indien dat niet zo is, dan is de vraag hoe hoog de dekking dan moet zijn.
Natuurlijk is dit voor elk gebit anders en is er het probleem dat verzekeringen welke uitgebreide tandartsbehandelingen vergoeden, niet afgesloten kunnen worden zonder voorafgaand keuringsrapport.
Zoals u misschien aanvoelt zal een gebit waar veel werk in te verwachten is, waarschijnlijk geweigerd worden voor een uitgebreide dekking.
In sommige gevallen o.a bij verandering van collectieve polissen kan soms een tandartsverzekering afgesloten worden zonder voorafgaand keuringsrapport. Overleg met uw tandarts hoeveel werk de komende 5 jaar te verwachten is en bereken of het goedkoper zal zijn om dit zelf te financieren of 60 keer het maandbedrag van de tandartsverzekering te betalen.
Naast deze rekensom, is het ook verstandig om te bedenken dat u ook in staat moet zijn om de behandeling dan zelf te kunnen betalen, want het voordeel van een verzekering is weer dat u niet geconfronteerd wordt met onverwachts hoge kosten.

Bron: Tandarts.nl

Publicatiedatum: 18-07-2019


« Terug naar het overzicht